Robot golf ball collector

Deze zelfstandige robot kan tot 20.000 golfballen per dag verzamelen per dag op een golfterrein. Vanaf het begin van het project werd Quimesis hierbij betrokken, om Belrobotics te helpen bij het ontwerpen van een nieuwe generatie robots.

 

Wie?

BelRobotics is een Belgisch bedrijf dat deel uitmaakt van de Yamabiko groep. Het ontwerpt, produceert en verkoopt al meer dan 15 jaar grasmaaiers. Haar robots zijn speciaal ontworpen om op grote oppervlakten tot 20.000 m² te werken, dus speciaal gericht op grote tuinen, sportterreinen, graskwekerijen,…

De BallPicker is een afzonderlijke robot die de beste technologie van de grasmaaiers hergebruikt om ballen op golfterreinen op te rapen. In combinatie met een automatisch was- en distributiesysteem, brengt de BallPicker zonder ophouden tot 18.000 ballen per dag terug naar de spelers.

Waarvoor ?

In 2014 besloot BelRobotics een totaal nieuwe generatie van robots te ontwerpen, die intelligenter, robuuster en gebruiksvriendelijker waren en meer evolutiemogelijkheden bezaten. Het bedrijf vroeg de ondersteuning van Quimesis om deze nieuwe machines te ontwikkelen.

Ontwikkeling

Quimesis werd bij veel aspecten van de productontwikkeling voor BelRobotics betrokken. Onze ingenieurs werkten in het bijzonder mee aan:
  • Het mechanisch ontwerp van de BallPicker. Er werd vooral aandacht besteed aan de eenvoud van het ontwerp, de algemene robuustheid, het gemak om het te reinigen, de toegankelijkheid tot alle onderdelen, en de productiekosten.
  • Het hardware geheel. Quimesis ontwierp de boards, gebaseerd op de specificaties van BelRoboticfs, om de motoren, de sensoren, de sterkte en de veiligheidsaspecten te beheren.
  • De ingebedde software. Quimesis heeft allereerst de controle van het circuit en de navigatie algoritmen in real-time ontwikkeld.

 

 

Terugkomst

Interested in our products or skills?

Contact us