Connected Farm van Foodgie

Om gezinnen en gemeenschappen te helpen voedsel te produceren, heeft Foodgie een broeikas gecreëerd waar iedereen het hele jaar door biologische groente en fruiten kan telen, gebruikmakend van de nieuwste technologieën.

Wie ?

Foodgie is een Belgische startup, wiens visie het is om gezinnen en gemeenschappen te helpen om voedselonafhankelijkheid te bereiken. Hun biologische groenten en fruiten het hele jaar door te laten groeien dankzij de nieuwste technologieën. Dit via een slimme en verbonden broeikas die door een app beheerd wordt.

Warvoor ?

Om aan deze ambitie te voldoen, heeft Foodgie connectiviteit en automatisering van nieuwe technologieën aan landbouw gekoppeld. Via een centraal brein en app kan een gezin de groei van zijn groenten en fruit beheren. De broiekas produceert tot 300 kg 100% biologisch fruiten en groenten. Genoeg om een gezin het hele jaar te voeden.

Ontwikkeling

Deze missie was een gelegenheid om het centrale brein dat Quimesis ontwikkeld heeft, de QuimBox, te implementeren. Het vestigt zich als het brein, het hart, van het hele systeem.
Daaraan zijn sensoren, controllers en relais gekoppeld die het automatisch beheer van de kas mogelijk maken. Of het nu om het beheer van de watertank, de binnen of buiten temperatuur, de helderheid, de vochtigheid, de voeding van de planten, hun pH, of de toegang tot de kas gaat. Daarna zal het embedded programma het hele ding beheren als een orkestleider sturen.

 

Terugkomst

Interested in our products or skills?

Contact us