Kaspard, the bed fall & exit detector

Dit apparaat wordt gebruikt om de verzorger attent te maken op het verlaten van bed, de val of de abnormaal lange afwezigheid van een oudere persoon uit zijn kamer. Dit is om de autonomie en mobiliteit van de senioren aan te moedigen zonder angst om niet tijdig geholpen te worden in het geval van een val.

Wie ?

Kaspard is een jong bedrijf dat zich bezighoudt met vallen en struinen in medische instellingen en thuis. Het bedrijf wil reageren op de drievoudige uitdaging van het bevorderen van mobiliteit om vroegtijdige verslechtering van de gezondheidstoestand te voorkomen, het risico van vallen te verminderen en zorgverleners te helpen die geen realtime informatie over situaties op risico hebben.

Waarvoor ?

Kaspard kwam met het idee om een oplossing te ontwikkelen die continue informatie biedt aan zorgverleners in geval van vallen of opstaan. Het systeem is gebaseerd op een klein contactloos apparaat, gemakkelijk, discreet en compleet dat in de hoogte aan de muur is bevestigd. Deze tech buddy waarschuwt zorgverleners als de oudere persoon uit bed komt, op de grond valt of abnormaal lang afwezig is. Dit apparaat stelt zorgverleners gerust, verstrekt objectieve activiteitenverslagen aan de instellingen en schept een veilige omgeving voor de oudere persoon en zijn / haar gezin tijdens het verplaatsing.

Ontwikkeling

Zoals elk project begon het met brainstormen, waaraan Quimesis deelnam. Naast deze pre-basisfase, werden de expertises van Quimesis op vlak van ontwikkeling van embedded programmatie, elektronicaontwerp en mechanisch ontwerp van het device ook gevraagd.

De detectiealgoritmen zijn specifiek voor Kaspard ontwikkeld en worden continu door onze computeringenieurs verbeterd.

 

Terugkomst

Interested in our products or skills?

Contact us