PrecisionDrop

Deze speciaal ontworpen afgifte machine kan op zeer accurate wijze (~10µm) micro druppels (~10µl) van een biologische oplossing afgeven.

Wie?

CHEX, of "Chirurgie Expérimentale" (Experimentele Chirurgie), is een UCL onderzoekslaboratorium dat zich ten doel stelt de fysiopathologische problemen te bestuderen die verband houden met de praktijk van viscerale chirurgie en de ontwikkeling van nieuwe therapieën waarbij zowel chirurgische technische vooruitgang als nieuwe fundamentele kennis is betrokken.
 

Waarvoor ?

Als onderdeel van haar onderzoeksactiviteiten gebruikt CHEX technieken dat geavanceerde chirurgische procedures met biochemie, fysiologie, immunologie en moleculaire biologieanalyses combineert. Om dit uit te voeren was een nieuw hulpmiddel nodig. Het is een robot die in staat is om microdruppeltjes af te zetten volgens een patroon, een snelheid, een stroomsnelheid en een druppelafstand die geparametriseerd kan worden.
 

Ontwikkeling

Quimesis heeft vanaf het begin van het project zijn expertise ingebracht om tot een prototype en vervolgens tot een definitief apparaat te komen. Het doel was om de mechanische aspecten van het apparaat, het bewegingsmechanisme van de naald, of een injectiespuitpomp, langs een x-y-as te ontwikkelen met een precisie in de orde van een micron. Om de bewegingen van die naald, of injectiespuitpomp, te regelen en te programmeren, werd de QuimBox en zijn ingebedde software gebruikt.

 

Terugkomst

Interested in our products or skills?

Contact us