Solar panels Cleaner robot

Deze van op afstand bediende robot kan de productiviteit bij het reinigen van grotere oppervlakten zonnepanelen sterk vermeerderen. Het vermindert natuurlijk ook in grote mate de risico’s voor diegene die het werk uitvoert omdat dit nu kan gebeuren vanop de grond.

Wie?

Quimesis heeft de QuickSolar ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van de reinigingsindustrieën voor zonnepanelen. Het was interessant om menselijke arbeid te vervangen door borstels door een machine die sneller en veiliger kon werken. De combinatie van praktijkervaring en technische expertise maakt het mogelijk om perfect in te spelen op de behoeften van de markt.

Quimesis werkte aan elk aspect van engineering om een uitzonderlijk robotproduct met een breed scala aan evoluties in gedachten.
De units worden geassembleerd in onze gebouwen in België.

Waarom ?

Quicksolar is een op afstand bediende robot in de reiningingsbedrijvigheid.
Het komt tegemoet aan harde vereisten in termen van robuustheid en betrouwbaarheid in moeilijke omstandigheden ( warm, nat en glad). De 60 kg wegende robot kan volledig worden geïnstalleerd en bediend door een man, hetgeen de werkingskosten vermindert.

Ontwikkeling

Quisemis is verantwoordlijk geweest voor de volledige ontwikkeling van de robot. We ontwierpen een modulair mechanisch frame  waarvan de lichte onderdelen direct op de daken van de gebouwen kunnen worden samengesteld. De robot bevat ons inwendige crontroleapparaat: de Quimbox, waarvan de software werd uitgebreid om een nieuw type van afstandsbediening te ondersteunen.

QuickSolar bevindt zich momenteel in de laatste fase van zijn ontwikkeling. De commerciële versie wordt eind augustus 2018 vrijgegeven.

 

Terugkomst

Interested in our products or skills?

Contact us