Robot controller

De Quimbox is een universeel controleapparaat voor robots. Deze modulaire box bevat alle nodige elektronica om een robot op te bouwen. Het maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de motor te controleren, de sensoren af te lezen , de resultaten weer te geven, enz..

Wie ?

Quimesis ontwikkelt haar eigen gerobotiseerde mogelijkheden voor verschillende marktsegmenten zoals het reinigen van zonnepanelen, de op afstand  ervaren aanwezigheid, de logistiek,… Al deze robots hebben dezelfde behoefte wat betreft de controle, de connectiviteit, de verbinding met de gebruiker en de aandrijvingsmechanismen. Dat is de reden waarom Quimesis besloten heeft om een polyvalente box te ontwikkelen die bij de talrijke soorten professionele robots kan gebruikt worden : de QuimBox.

Waarom ?

De QuimBox bevat een moederboard met een krachtige i.MX6 processor die de populaire Linux en ROS doet werken. Het bezorgt een complete set van communicatieverbindingen gaande van RS232 tot WiFi en de 3G. De box kan gepersonaliseerd worden met drie uitbreidingsboarden die het mogelijk maken om de aandrijvingsmechanismen of de sensoren te controleren. Dit modulair concept maakt het mogelijk om het product aan te passen aan de meeste toepassingen in de robotica.

De ontwikkeling

De QuimBox is een product dat 100% toebehoort aan Quisemis.

Wij hebben de volledige elektronische ontwikkeling gedaan, gaande van het concept tot de certificatie van het product. Dit toont duidelijk onze deskundigheid op het vlak van de kracht elektronica, de motorcontrole, de routering aan hoge frequentie, de draadloze technologie en de beveiligingsaspecten.

Bovendien hebben we een software platform ontwikkeld dat tegemoet komt aan alle noden van een modern robotsysteem : algoritmes voor bevelvoering van een moderne motor, autonome navigatie, afstandsbediening en controle, plug- and play sensoren, fleet management, een eenheid voor batterijbeheer, verbinding met de gebruiker, en nog meer …

 

Ga naar www.quimbox.com

 

Terugkomst

Interested in our products or skills?

Contact us