Robot segway dev platform

De QB-1 is een mobiele robot die dienst doet als demonstratiemedium voor Quimesis. Hij zal een metgezel zijn van beurzen en evenementen die enkele vaardigheden van ons technische team in de praktijk brengt.

Wie ?

Quimesis is een bedrijf dat actief is op het gebied van technologische innovatie op het gebied van robotica, slimme apparaten en het "Internet of Things". Dit vereist studies, beheersing en toepassing van nieuwe technieken en technologieën. Deze aanpak neemt vorm, zowel in projecten die in samenwerking met onze klantpartners uitgevoerd worden, alsook door interne projecten.

 

Waarom ?

QB-1 is één van die projecten. Naast het feit dat het een mobiel apparaat is dat de ruimtelijke 3D-herkenning van zijn omgeving in de praktijk brengt, om onafhankelijk te kunnen bewegen, heeft het voor hart en brein een andere Quimesis eigen project, de QuimBox.

Dit klein twee wielen robot zal als promotionele buddy voor Quimesis tijdens evenementen en beurzen dienen.

 

Ontwikkeling

Quimesis heeft QB-1 een QuimBox gegeven, een elektronisch en computerplatform dat volledig voor robotprogrammatie is ontworpen. Elektronische kaarten en hun ingebouwde intelligentie zijn volledig door onze ingenieurs ontworpen en ontwikkeld. Dit brein / hart regelt en beheert het balans zodat de robot vloeiend kan bewegen. Dankzij de 3D-camera, die de SLAM-techniek gebruikt, herkent hij continu zijn omgeving, lokalissert hij zichzelf en vermijdt obstakels. De mechanische elementen, motor en frame werden ook door Quimesis ontworpen en geproduceerd.

 

Terugkomst

Interested in our products or skills?

Contact us