Solarly

Solar Home System van Solarly brengt energie naar landelijke gebieden in Afrika. Quimesis hielp bij het herdefiniëren van de globale design en componenten van het device om de kostprijs te verlagen en de industrialisatie daarvan.

Wie ?

Solarly is een Belgische startup dat begon met het ontwikkelen van een betaalbaar en verbonden Solar Home System. Dat apparaat biedt gemakkelijke toegang tot elektriciteit voor huishoudens op het platteland, creëert mogelijkheden voor economische ontwikkeling en geeft de mensen zelfvoorziening.

 

Waarvoor ?

Quimesis werkt samen met Solarly om energie naar plattelandsgebieden in Afrika te brengen. Solarly had een eerste handgemaakt prototype van een zonnestation dat enkele zwakke punten op het veld had getoond en dat niet gemakkelijk in serie geproduceerd kon worden. Het doel van Quimesis was om het complete station opnieuw te ontwerpen om het eenvoudiger te assembleren, de kostprijs te verlagen en een betrouwbare werking in alle omgevingen te garanderen.

 

Ontwikkeling

De expertise van Quimesis was vooral vereist op het gebied van vermogenselektronica. De doos was ontworpen om te werken zonder actieve koeling bij hoge temperaturen.

Het systeem is via 2G verbonden met het webbeheerplatform en de embedded software beheert het juiste.

 

 

Terugkomst

Interested in our products or skills?

Contact us