Electronisch testbank

Een electronisch testbank is een apparaat op zich dat het mogelijk maakt om de goede fabricage van een elektronische kaart te controleren. Wanneer kaarten in serie worden geproduceerd, dat apparaat bespaart het veel tijd en middelen.

Wie ?

Het creëren van een aangepaste electronisch testbank kan mogelijk elk project met elektronica aangaan. Het hangt vaak af van het volume van de productie en de complexiteit van de kaart(en). Aangezien de projecten technologische apparaten zijn die in serie geproduceerd zullen worden, en dat een elektronische kaart een architectuur van meer dan 1.000 componenten kan zijn, is de kans op afstoting aanwezig.
Helaas worden fouten vaak gedetecteerd zodra de kaart (en) in het eindapparaat geïnstalleerd zijn.

 

Waarvoor ?

Om het hierboven beschreven probleem te vermijden, kan een electronisch testbank ontworpen worden.
Deze testbank zal gebruikt worden om de elektronische kaarten na hun productie te testen. Dit besturingssysteem kan bij de leverancier van de kaartassembly geïnstalleerd worden. Dit maakt mogelijk om direct op defecte eenheden in te grijpen, zodat deze voldoen aan de specificaties. Op deze manier worden tijd en middelen besparen.

 

Ontwikkeling

Quimesis kan een electronisch testbank bedenken dat uit een volledig elektronisch systeem bestaat. En wanneer het in contact met de te testen kaart komt, het systeem simuleert de functionaliteitent van een werkende device om na te zien of anomalieën optreden. Het totale systeem kan semi-automatisch of volledig geautomatiseerd zijn.
Elke testbank zal een rapport voor elke test weergeven en naar, als het moet wanneer het gebeurd, de punten dat gerepareerd moeten worden wijzen.

Het mechanische ontwerp van het apparaat, dwz het kader en de mechanismen ervan, zijn ontworpen door Quimesis. Evenals de complementaire elektronische kaarten en hun embedded systeem. De programmering die onze technici zullen uitvoeren, simuleert de gebruikscasussen van het uiteindelijke technologische apparaat, maar virtueel.

Dat allemaal zal de goede staat van de lassen op de kaart en de goede werking van de functies certifieren.

 

 

Terugkomst

Interested in our products or skills?

Contact us