Boomscanner van Timbtrack

Dit toestel helpt uitbaters van bosbeheer om in hun bossen de aanwezige bomen te inventariseren, te meten en te evalueren. De geïntegreerde 3D camera maakt het mogelijk om de omvang van de bomen te meten en nog veel meer. Quimesis is verantwoordelijk geweest voor de volledige elektronische ontwikkeling en software die nodig was om het oorspronkelijk idee om te zetten tot een rendabel product.

Wie ?

TimbTrack is een jong Belgisch bedrijf dat als doel heeft om het bosbeheer te vereenvoudigen. De stichter ervan, Quentin d’Huart, had al lang de nood van de landeigenaren om hun domeinen beter in te schatten, onderkend. Door deze technologie in dit toch wel traditioneel marktsegment in te voeren, verschaft hij hen de mogelijkheid om in luttele ogenblikken hun bossen te beheren, op te meten en te evalueren.

Waarvoor ?

De TPM is het meettoestel voor de nieuwe generatie bosbeheerders. Het bevat de nieuwste technologieën (3D camera, afstandmeters, GPS, kompas,…) om een volledig bos snel en gemakkelijk op te meten, te registreren en classificeren.

Het voornaamste doel van het toestel bestaat erin om het volume van de bomen op te meten. Dit gebeurt door de hoogte en de omtrek van de stam met de TPM op te meten. Elk gegeven wordt gelokaliseerd en opgeslagen in het toestel vooraleer het in het beheersplatform, in het algemeen beheersbestand, wordt upgeload.

Ontwikkeling

Quimesis werd bij het project betrokken vanaf het eerste idee tot aan de serieproductie. We hebben ons vooral gericht op de gebruikstechnologieën van het toestel en de ingebouwde software, terwijl we ook nauw samenwerkten met het team dat het omhulsel ontwikkelde.

De ingenieurs deden verschillende voorafgaande onderzoeken om de beste componenten te kiezen en een sterk algoritme te ontwikkelen om het volume van de bomen te verkrijgen, gebaseerd op de waarnemingen van de ingebouwde sensoren.

Het prototype werd op het terrein getest en gedurende maanden bijgesteld vooraleer het productieproces werd opgestart.

 

Terugkomst

Interested in our products or skills?

Contact us